Leontine de Groot nieuwe directeur-bestuurder a.i. van Zorghotel De Kim

Leontine de Groot is de nieuwe ad interim directeur-bestuurder van Zorghotel De Kim, in de duinen van Noordwijk, direct naast het strand.

In haar eerste weken als directeur draait ze van tijd tot tijd mee met de teams van Zorg/Verpleging en Hotel. ‘Zo heb ik ervaren dat je als zorgmedewerker erg flexibel moet zijn om maatwerk te kunnen leveren en dat het werk op bepaalde momenten behoorlijk intensief is en veel van het team vraagt. Aan de andere kant krijg je van het persoonlijke contact met de gasten juist weer extra energie’, vertelt De Groot na een lange avonddienst.

Het zorghotel heeft ruimte voor 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben na een operatie
van bij voorbeeld heup of knie. Maar het hotel ontvangt ook gasten die even op adem willen komen na een moeilijke periode of die de laatste fase van hun herstelproces na een ernstige ziekte, zoals Covid-19 in een hotel willen doorbrengen. Tot slot is er ook een beperkt aantal gasten die voor een vakantieverblijf komen. Een groot deel van de zorggasten is lid van de vereniging Willen is Kunnen, de eigenaar van Zorghotel De Kim.

Leontine de Groot blijft niet lang onopgemerkt wanneer ze het restaurant van het zorghotel binnenstapt. De Groot toont zich sterk betrokken bij haar gasten en ze fleuren zichtbaar op wanneer ze op een vrolijke toon door haar worden begroet. ‘Ik loop door het zorghotel met veel energie en met grote gedrevenheid om dingen beter te maken. Een belangrijke stap in de verdere professionalisering van onze zorg is de digitalisering van het zorgproces, door onder andere de invoering van het Elektronisch Cliënten Dossier, aldus De Groot. De Kim zet ook in op versterking van het Zorgteam en met opleidingen voor de medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om gasten met een bredere of complexere zorgvraag dan voorheen te kunnen ontvangen, want daar worden we steeds vaker voor benaderd.

Ook aan positionering van het zorghotel wordt hard gewerkt. ‘We willen dat een breder publiek ons zorghotel weet te vinden. Veel mensen, waaronder zorgprofessionals kennen ons nog niet of weten niet goed wat we voor hen of hun patiënten kunnen betekenen. We zijn echt dé brug tussen ziekenhuis of revalidatiecentrum en thuis. ‘Een derde belangrijk onderwerp waar we met het managementteam – dat naast mijzelf bestaat uit Zorgmanager Manuela Tilma en Hotelmanager Patricia Sanders – aan werken zijn huisvesting en hotelfaciliteiten. Want een pand dat zo intensief
wordt gebruikt, vraagt voortdurend om onderhoud.

Daarnaast zijn we voornemens om een aantal faciliteiten te moderniseren en plaats te maken voor een complementair zorgaanbod en activiteiten die het herstel en verblijf van de gasten zo goed en aangenaam mogelijk maken. In de eerste weken van een nieuwe baan is alles nieuw, van je collega’s tot aan de informatie die je krijgt om je werk te kunnen doen. Gelukkig is de zorgwereld geen onbekend terrein voor de nieuwe bestuurder die eerder werkzaam was als Business Line Manager bij een zelfstandige kliniek.

Het was niet de schoonheid van de kust, maar de liefde voor de zorg die haar heeft doen besluiten om voor De Kim te kiezen. ‘Met een scherpe visie wil ik de verandering naar verbetering inzetten. Waarin we onze gasten tevreden houden en het team verder bouwt aan de toekomst van De Kim. Ik geloof in én én; in én werken aan betere, persoonlijkere zorg op maat én in het beheersbaar houden van kosten om te kunnen blijven investeren. Het aantal zorghotels groeit in Nederland, net als de vraag naar thuiszorg in een hotel setting. Want een verblijf in een ziekenhuis is tegenwoordig steeds korter en de wijkverpleging staat onder druk. Een verblijf in Zorghotel De Kim is dan een goed en betaalbaar alternatief.

Ik spreek de wens uit dat meer mensen vaker de weg zullen vinden naar een zorghotel in het algemeen en naar De Kim in het bijzonder. Want met professionele zorg en warme aandacht en service in de juiste omgeving herstel je sneller en beter. Zo dragen we bij aan betaalbare, mensgerichte zorg op maat op de juiste plaats’, besluit de nieuwe bestuurder.


CV Leontine de Groot

2017-2020

Business Line Manage Velthuis Kliniek | Equipe Zorgbedrijven B.V.

2014-2017

Strategy Director & Head of Cliënt Services | Brandnew B.V.- Design Bureau 

2013-2014 

Director of Sales & Marketing | Frozz & Oodl BV.

2011-2013

Chief marketing Officer | Rituals Cosmetics B.V.

– 1996-2011 management trainee en daarna verschillende management functies binnen Ahold Delhaize in binnen- en buitenland

Wacht!

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het ons. Wij helpen je graag.

×
Herstelzorg na knieoperatie
Tijdens een knieoperatie wordt het versleten kniegewricht vervangen door een knieprothese. Hierdoor kunt u beter en pijnloos bewegen. Na de knieoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na heupoperatie
Nieuwe heup? Na de heupoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie-fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging. Zo leren onze fysiotherapeuten u om goed en soepel te bewegen en de dagelijkse handelingen zelf weer op te pakken.
Herstelzorg na schouderoperatie
Direct na de operatie kunt u terecht in ons zorghotel. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na voetoperatie
Om het hele lichaam te kunnen dragen, zijn de voeten nodig. Het herstel van een operatie aan de voet kan dan ook knap lastig zijn. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel zoals fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na een hand of pols operatie
U hebt een operatie aan uw hand of pols ondergaan. Voor een goed herstel is het van belang dat u na de ingreep rust houdt en bepaalde oefeningen doet. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na beroerte of hartinfarct
Na een beroerte of hartinfarct is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen. Onze fysiotherapeut helpt u hier graag bij. Daarnaast kan onze mental coach helpen bij het verwerken van deze vervelende gebeurtenis.
Herstelzorg na oncologische ingreep of behandeling
De herstelzorg van De Kim is ook gericht op het herstel van een behandeling tegen kanker, zoals chemotherapie. Onze diëtiste, mental coach en fysiotherapeuten helpen graag mee aan uw herstel.
Conditieopbouw vóór een operatie, ingreep of behandeling
Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.
Herstelzorg

De Kim is een zorghotel dat laag tot midden complexe zorg verleent. Dit is vergelijkbaar met de zorg van de wijkverpleging (thuiszorg). Het zorgteam van ons zorghotel bestaat uit een team van verzorgenden en verpleegkundigen die 24 uur per dag aanwezig zijn. Voor de nacht hebben wij een slaapdienst. Onze gasten kunnen bij calamiteiten via een alarmknop of een telefoontje te allen tijde de verpleging oproepen. Deze is dan binnen enkele minuten bij u op de kamer.

Revalidatiezorg

In zorghotel De Kim bieden wij revalidatiezorg.
Onze gasten kunnen voor deze zorg terecht bij onze fysiotherapeuten, de manueel therapeut en de ergotherapeut. Vanaf 2022 bieden wij ook acupunctuur en dry needling aan.

Mantelzorg & Respijtzorg

Zorghotel De Kim ontvangt regelmatig mantelzorgers met hun partners die tijdens het verblijf op adem komen. Het zorgteam van De Kim neemt de zorg volledig over van de vaak overbelaste mantelzorger. De regeling Respijtzorg maakt dit mogelijk. Onze medewerkers helpen mantelzorgers graag met het beantwoorden van vragen om een verblijf met respijtzorg mogelijk te maken.

Voor onze zorggasten nemen wij als zorghotel meer taken van de mantelzorger over. Zo verzorgt ons keukenteam de maaltijden, wassen wij naast het beddengoed ook uw kleding, wordt u kamer schoongemaakt door de afdeling huishouding en bieden wij u een luisterend oor en een helpende hand daar waar nodig.

Aanvullende zorg

Naast de fysiotherapeut biedt ons hotel ook aanvullende zorg en services aan, zoals voetreflextherapie en diëtiek. Onze mental coach, schoonheidsspecialiste, pedicure en kapper maken hier ook onderdeel vanuit. In het restaurant van het hotel kunt u creatieve workshops volgen en interessante lezingen of concerten bijwonen.

Preoperatieve zorg

Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties rondom of na een operatie kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.

Preventie zorg

Het doel van preventie is te zorgen dat onze gasten gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen. Ons zorgteam richt zich op zowel het gedrag van onze gasten als op de fysieke en sociale omgeving. Het zorgteam wordt hierin ondersteunt door de fysiotherapeut, mental coach, diëtiste en de ergotherapeut.

Vakantie(zorg)

Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op achtergrond kunt u ook bij ons terecht. Het is in Noordwijk heerlijk vertoeven in elk seizoen. Van uitwaaien in de herfst of winter tot relaxen op het strand in de zomer. Ons hotel ligt op nog geen 50 meter van het strand. Noordwijk aan Zee heeft een gezellig winkelgebied, op de weg ernaartoe komt u langs strandpaviljoens en terrassen.

Voetreflextherapie

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandeling die wordt toegepast bij (pijn)klachten, stress of een zwakke gezondheid. Hoe werkt het? Handen en voeten hebben reflexzones. Deze staan in verbinding met je organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels en worden tijdens de behandeling gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast zullen blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven.