Manuela Tilma nieuwe directeur Zorghotel De Kim

Manuela Tilma (1968) wordt per 1 januari 2022 de nieuwe directeur-bestuurder van Zorghotel De Kim in Noordwijk. Tilma was al actief als zorgmanager a.i. van het zorghotel. Ze volgt Leontine de Groot op, die tot 1 januari 2022 a.i. leiding geeft aan het hotel. Zorghotel De Kim is volledig in handen van Vereniging Willen is Kunnen. Deze vereniging biedt herstelzorg aan haar leden en is formeel de eigenaar van Zorghotel De Kim.

Chris Opgenoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorghotel De Kim: “We zijn zeer verheugd dat Manuela als directeur-bestuurder leiding wil gaan geven aan het zorghotel. We hebben haar leren kennen als een veelzijdige zorgprofessional, die met een vernieuwende blik de kwaliteit van onze zorg én het hotel kan verbeteren. De RvC heeft er alle vertrouwen in dat Zorghotel De Kim onder leiding van Manuela ook in de toekomst kan blijven wat het nu is: een ontzettend fijne plek, waar onze gasten terecht kunnen voor een heerlijk verblijf met uitstekende zorg.”

De Kim biedt een verblijf aan 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Zorghotel De Kim voorziet in laag complexe tot midden complexe zorg. Dit is vergelijkbaar met de zorg en expertise die geboden wordt in de thuiszorg. Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op de achtergrond, kunnen gasten ook bij De Kim terecht. Speciaal voor de gasten is er naast verpleging/verzorging ook zeven dagen per week fysiotherapie mogelijk. Het zorghotel heeft verder een restaurant met groot terras, een voetreflextherapeut, een kapper, een diëtiste en een mental coach.

De Kim biedt een verblijf aan 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Zorghotel De Kim voorziet in laag complexe tot midden complexe zorg. Dit is vergelijkbaar met de zorg en expertise die geboden wordt in de thuiszorg. Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op de achtergrond, kunnen gasten ook bij De Kim terecht. Speciaal voor de gasten is er naast verpleging/verzorging ook zeven dagen per week fysiotherapie mogelijk. Het zorghotel heeft verder een restaurant met groot terras, een voetreflextherapeut, een kapper, een diëtiste en een mental coach.

Manuela Tilma ziet ernaar uit om op 1 januari te beginnen als directeur-bestuurder: “Sinds vorig jaar november heeft het MT, dat naast mijzelf bestaat uit hotelmanager Patricia Sanders en interim-directeur Leontine de Groot, een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de zorg. De Kim zet in op versterking van het zorgteam, bijvoorbeeld met opleidingen voor de medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om gasten met een licht tot midden complexe zorgvraag te ontvangen. Het veranderproces is ingezet, maar nog niet voltooid. De hotelfaciliteiten gaan ook volop mijn aandacht krijgen. Het pand zullen we in fases verbouwen naar een eigentijdse look & feel met moderne voorzieningen. Hierdoor kunnen we onze gasten meer aanvullende zorg en activiteiten aanbieden in een prettige en sfeervolle omgeving.”

Tilma biedt al ruim tien jaar als zelfstandig zorgprofessional ondersteuning aan zorgaanbieders, zoals Platform VMZ, Activite, Marente en Buurtzorg. Haar kennis ligt op het gebied van kwaliteitszorgvraagstukken, professionalisering van zorgverleners en onafhankelijke intervisiebegeleiding aan zorgteams. Ze deelt graag haar expertise over wijkverpleging in trainingen, coaching trajecten en in adviezen. Tilma heeft ook ruime ervaring in het opzetten van wijkteams. Daarnaast ondersteunt ze organisaties in veranderprocessen gericht op een gezonde bedrijfsvoering en het verhogen van de kwaliteit van de zorg. En ze draagt als vrijwilliger haar steentje bij als voorzitter van de cliëntenraad van Platform Verbinden met Zorg.

Chris Opgenoort en Manuela Tilma bedanken Leontine de Groot voor haar inzet voor Zorghotel De Kim. Opgenoort: “We hebben Leontine leren kennen als een ontzettend prettige collega, die in relatief korte tijd heeft bijgedragen aan het klaarstomen van ons zorghotel voor de toekomst.” Tilma: “Het was fijn samenwerken met Leontine. We gaan haar missen en kijken met plezier terug op wat we samen hebben gerealiseerd.”

Van links naar rechts: Manuela Tilma, Leontine de Groot en Patricia Sanders.

  Blijf in contact
  met Zorghotel De Kim!

  Wees als eerste op de hoogte van onze arrangementen, uitbreiding van onze services en meer.

  Door mij aan te melden, ga ik ermee akkoord dat Zorghotel De Kim mij e-mails stuurt met nieuws en aanbiedingen. Ik kan mij ten allen tijden afmelden. Ik heb de privacyverklaring van De Kim gezien.

  Wacht!

  Niet gevonden wat je zocht? Vraag het ons. Wij helpen je graag.

  ×
  Herstelzorg na knieoperatie
  Tijdens een knieoperatie wordt het versleten kniegewricht vervangen door een knieprothese. Hierdoor kunt u beter en pijnloos bewegen. Na de knieoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
  Herstelzorg na heupoperatie
  Nieuwe heup? Na de heupoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie-fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging. Zo leren onze fysiotherapeuten u om goed en soepel te bewegen en de dagelijkse handelingen zelf weer op te pakken.
  Herstelzorg na schouderoperatie
  Direct na de operatie kunt u terecht in ons zorghotel. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
  Herstelzorg na voetoperatie
  Om het hele lichaam te kunnen dragen, zijn de voeten nodig. Het herstel van een operatie aan de voet kan dan ook knap lastig zijn. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel zoals fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
  Herstelzorg na een hand of pols operatie
  U hebt een operatie aan uw hand of pols ondergaan. Voor een goed herstel is het van belang dat u na de ingreep rust houdt en bepaalde oefeningen doet. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
  Herstelzorg na beroerte of hartinfarct
  Na een beroerte of hartinfarct is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen. Onze fysiotherapeut helpt u hier graag bij. Daarnaast kan onze mental coach helpen bij het verwerken van deze vervelende gebeurtenis.
  Herstelzorg na oncologische ingreep of behandeling
  De herstelzorg van De Kim is ook gericht op het herstel van een behandeling tegen kanker, zoals chemotherapie. Onze diëtiste, mental coach en fysiotherapeuten helpen graag mee aan uw herstel.
  Conditieopbouw vóór een operatie, ingreep of behandeling
  Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.
  Herstelzorg

  De Kim is een zorghotel dat laag tot midden complexe zorg verleent. Dit is vergelijkbaar met de zorg van de wijkverpleging (thuiszorg). Het zorgteam van ons zorghotel bestaat uit een team van verzorgenden en verpleegkundigen die 24 uur per dag aanwezig zijn. Voor de nacht hebben wij een slaapdienst. Onze gasten kunnen bij calamiteiten via een alarmknop of een telefoontje te allen tijde de verpleging oproepen. Deze is dan binnen enkele minuten bij u op de kamer.

  Revalidatiezorg

  In zorghotel De Kim bieden wij revalidatiezorg.
  Onze gasten kunnen voor deze zorg terecht bij onze fysiotherapeuten, de manueel therapeut en de ergotherapeut. Vanaf 2022 bieden wij ook acupunctuur en dry needling aan.

  Mantelzorg & Respijtzorg

  Zorghotel De Kim ontvangt regelmatig mantelzorgers met hun partners die tijdens het verblijf op adem komen. Het zorgteam van De Kim neemt de zorg volledig over van de vaak overbelaste mantelzorger. De regeling Respijtzorg maakt dit mogelijk. Onze medewerkers helpen mantelzorgers graag met het beantwoorden van vragen om een verblijf met respijtzorg mogelijk te maken.

  Voor onze zorggasten nemen wij als zorghotel meer taken van de mantelzorger over. Zo verzorgt ons keukenteam de maaltijden, wassen wij naast het beddengoed ook uw kleding, wordt u kamer schoongemaakt door de afdeling huishouding en bieden wij u een luisterend oor en een helpende hand daar waar nodig.

  Aanvullende zorg

  Naast de fysiotherapeut biedt ons hotel ook aanvullende zorg en services aan, zoals voetreflextherapie en diëtiek. Onze mental coach, schoonheidsspecialiste, pedicure en kapper maken hier ook onderdeel vanuit. In het restaurant van het hotel kunt u creatieve workshops volgen en interessante lezingen of concerten bijwonen.

  Preoperatieve zorg

  Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties rondom of na een operatie kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.

  Preventie zorg

  Het doel van preventie is te zorgen dat onze gasten gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen. Ons zorgteam richt zich op zowel het gedrag van onze gasten als op de fysieke en sociale omgeving. Het zorgteam wordt hierin ondersteunt door de fysiotherapeut, mental coach, diëtiste en de ergotherapeut.

  Vakantie(zorg)

  Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op achtergrond kunt u ook bij ons terecht. Het is in Noordwijk heerlijk vertoeven in elk seizoen. Van uitwaaien in de herfst of winter tot relaxen op het strand in de zomer. Ons hotel ligt op nog geen 50 meter van het strand. Noordwijk aan Zee heeft een gezellig winkelgebied, op de weg ernaartoe komt u langs strandpaviljoens en terrassen.

  Voetreflextherapie

  Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandeling die wordt toegepast bij (pijn)klachten, stress of een zwakke gezondheid. Hoe werkt het? Handen en voeten hebben reflexzones. Deze staan in verbinding met je organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels en worden tijdens de behandeling gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast zullen blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven.