Alrijne Ziekenhuis regelt verblijf patiënten zorghotel De Kim

P E R S B E R I C H T 

Alrijne Ziekenhuis regelt verblijf patiënten zorghotel De Kim

Alrijne Ziekenhuis heeft op 1 juni een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend met zorghotel De Kim in Noordwijk aan Zee. Alrijne Ziekenhuis draagt vanaf die datum geselecteerde patiënten die na hun orthopedische operatie nog een aantal dagen zorg nodig hebben over aan het zorghotel. De kosten hiervoor betaalt het ziekenhuis ongeacht de verzekering die de patiënt heeft.

Kwaliteit van zorg geborgd
Het komt regelmatig voor dat een patiënt na een operatieve ingreep toch nog net iets langer nodig heeft om op te knappen dan vooraf ingeschat. Twee of drie dagen langer in het ziekenhuis vormen een logistiek probleem voor de doorstroom van patiënten. Zorghotel De Kim is een deskundige zorgpartner dichtbij waar de patiënten van Alrijne in goede handen zijn. ‘Met deze samenwerking borgen we de kwaliteit van zorg voor onze patiënten’ aldus Marcel Remijn manager bij Alrijne.

Kostenstructuur
‘De kosten van het zorghotel regelen wij vanuit onze DBC-structuur (diagnose-behandel-combinatie). De patiënt hoeft niets extra’s te betalen en het scheelt het zorghotel administratieve rompslomp’ vertelt Marcel Remijn.

Erkenning voor kwaliteit
De samenwerking start met de afdeling Orthopedie van Alrijne Ziekenhuis en kan worden uitgebreid naar andere specialismen. ‘Wij zijn blij met de samenwerking met Alrijne. Het is toch een erkenning van de kwaliteit die ons zorghotel biedt’ aldus Marc Vieten, directeur van De Kim.


Over Zorghotel De Kim
Zorghotel De Kim biedt een comfortabele omgeving voor nazorg. Daar horen ontspanning en fysiotherapie bij. De rust, geborgenheid, aandacht en zorg garanderen een sneller functioneel herstel. Het team van De Kim staat voor de kracht van persoonlijke aandacht. De duinen, de boulevard en de zee maken het allemaal nog completer. Voor meer informatie over De Kim: www.zorghoteldekim.nl

Over Alrijne Ziekenhuis
Alrijne Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vormen samen Alrijne Zorggroep. Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Op onze locaties in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp bieden wij de beste zorg aan iedere patiënt en cliënt. En dat doen we samen: met patiënten en cliënten die de regie over hun eigen leven voeren, met deskundige en betrokken medewerkers, in samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners.Voor meer informatie over Alrijne Ziekenhuis kunt u terecht op www.alrijnezorggroep.nl.