Herstelzorg

Zorghotel De Kim heeft een eigen zorgteam, aangevuld met onder meer fysiotherapeuten. Voor gasten van De Kim is 24 uur, zeven dagen per week zorg beschikbaar. Gedurende de nacht is er een slaapwacht die op oproep binnen enkele minuten bij de gast aanwezig is. De Kim biedt verschillende mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf. Het kan gaan om:

  • Herstelzorg;
  • Overbruggingszorg;
  • Respijtzorg.

Het zorghotel ontvangt geregeld mantelzorgers met hun partners die tijdens het verblijf op adem komen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden de verblijfs- en servicekosten (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering. Soms worden de kosten voor de mantelzorger ook vergoed. Dit verschilt per gemeente en/of zorgverzekeraar.

Naast 24/7 zorg en toezicht  biedt De Kim een scala aan services, zoals de coördinatie en het organiseren van de zorg en nazorg en complementaire zorg, denk hierbij aan voetreflextherapie. Vanaf 2021 wordt de complementaire zorg verder uitgebreid met onder yoga en orthomoleculaire therapie. Daarnaast zijn een diëtiste en een mental coach beschikbaar.

Soms kan een goed gesprek ook veel doen. Onze medewerkers of de mental coach luisteren naar uw verhaal en zullen troost bieden op moeilijke momenten. Gelukkig wordt er ook veel gelachen en hebben de gasten steun aan elkaar. Samen herstellen gaat beter en sneller!

Wanneer een gast voldoende is hersteld om terug te keren naar huis kan in overleg met de gast nazorg voor thuis worden geregeld. Wij doen er tijdens het verblijf alles aan om onze gasten zo zelfredzaam mogelijk naar huis te laten keren.

Herstelzorg na knieoperatie
Tijdens een knieoperatie wordt het versleten kniegewricht vervangen door een knieprothese. Hierdoor kunt u beter en pijnloos bewegen. Na de knieoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na heupoperatie
Nieuwe heup? Na de heupoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie-fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging. Zo leren onze fysiotherapeuten u om goed en soepel te bewegen en de dagelijkse handelingen zelf weer op te pakken.
Herstelzorg na schouderoperatie
Direct na de operatie kunt u terecht in ons zorghotel. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na voetoperatie
Om het hele lichaam te kunnen dragen, zijn de voeten nodig. Het herstel van een operatie aan de voet kan dan ook knap lastig zijn. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel zoals fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na een hand of pols operatie
U hebt een operatie aan uw hand of pols ondergaan. Voor een goed herstel is het van belang dat u na de ingreep rust houdt en bepaalde oefeningen doet. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na beroerte of hartinfarct
Na een beroerte of hartinfarct is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen. Onze fysiotherapeut helpt u hier graag bij. Daarnaast kan onze mental coach helpen bij het verwerken van deze vervelende gebeurtenis.
Herstelzorg na oncologische ingreep of behandeling
De herstelzorg van De Kim is ook gericht op het herstel van een behandeling tegen kanker, zoals chemotherapie. Onze diëtiste, mental coach en fysiotherapeuten helpen graag mee aan uw herstel.
Conditieopbouw vóór een operatie, ingreep of behandeling
Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.