Veelgestelde vragen

Welke zorg krijg ik in zorghotel De Kim?
Wat is het behandelingsniveau van de zorg in De Kim?
Kan ik ook ’s nachts worden verzorgd in De Kim?
Wat kost een kamer in zorghotel De Kim?
Wat is er bij de kamerprijs inbegrepen?
Is er een kamer vrij in De Kim?
Mag mijn bezoek altijd langskomen in De Kim?
Ik wil langer verblijven in De Kim, kan dit?
Mag mijn partner ook verblijven in het hotel?
Moet ik een tafel reserveren in het restaurant van De Kim?
Mag mijn huisdier mee naar Zorghotel De Kim?
Wat moet ik voor de zorg betalen?
Hoe word ik lid van WIK?
Hoeveel korting krijg ik als ik lid word van WIK?

 

Welke zorg krijg ik in zorghotel De Kim?

De Kim biedt verschillende mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf. Het kan gaan om:

  • Herstelzorg: herstellen na een ingreep, operatie of behandeling;
  • Revalidatiezorg: door onder andere revalidatiefysiotherapie. De Kim is echter geen revalidatiecentrum;
  • Mantelzorg: met een verblijf in De Kim nemen we de zorg voor gezonde maaltijden, de was, sociaal contact en andere taken over van de mantelzorger;
  • Respijtzorg: de mogelijkheid voor mantelzorgers om even op adem te komen in De Kim waarbij onze medewerkers de mantelzorg tijdelijk overnemen;
  • Preoperatieve zorg: aansterken voorafgaand aan een operatie om zo sneller te herstellen; Better in, better out;
  • Preventiezorg: zorg op het gebied van algehele gezondheid, fit blijven en lifestyle;
  • Vakantie(zorg) – een vakantieverblijf al dan niet met zorg.

Wat is het behandelingsniveau van de zorg in De Kim?

In de Kim bieden we laag tot midden complexe zorg. Dit is vergelijkbaar met de zorg die de Wijkverpleging biedt. We schakelen specialisten in wanneer dat nodig is, bij voorbeeld bij complexe wonden. Er zijn 24 uur per dag zorgmedewerkers aanwezig, van verzorgenden 3 IG tot en met HBO verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen. Er is geen arts aanwezig. In acute situaties schakelen wij met 112. Als de zorgvraag van een gast gedurende het verblijf zwaarder wordt en wij niet meer de juiste zorg kunnen bieden, ondersteunen wij u bij het vinden van een geschiktere zorgaanbieder. We kunnen overplaatsing helaas niet garanderen.

Kan ik ook ’s nachts worden verzorgd in De Kim?

Gedurende de nacht werken wij met een slaapdienst. Er is dan de hele nacht op basis van oproep voor medisch noodzakelijke zorg een zorgmedewerker aanwezig. Onze gasten kunnen als dit nodig is de zorgedewerkers oproepen. In praktijk gebeurt dit soms gedurende de eerste nacht of bij een incident.

Wat kost een kamer in zorghotel De Kim?

De tarieven zijn afhankelijk van het type kamer, de ligging hiervan en of u wel of geen lid bent van vereniging Willen is Kunnen. Via deze link kunt u de kosten voor uw verblijf eenvoudig berekenen. U kunt ons ook altijd mailen via info@zorghoteldekim.nl of bellen op 071-6340730.

Wat is er bij de kamerprijs inbegrepen?

Onze tarieven zijn op basis van volpension en koffie en thee zijn inbegrepen. Voor roomservice brengen wij de eerste 3 dagen geen extra kosten in rekening. Ook bieden we binnen het tarief activieiten zoals Music Monday, creatieve workshops en lezingen.

Is er een kamer vrij in De Kim?

Voor actuele beschikbaarheid kunt u te allen tijde bellen met 071-6340730.

Mag mijn bezoek altijd langskomen in De Kim?

Uw bezoek is van harte welkom gedurende de dag en avond en kan met u gebruik maken van het restaurant.

Ik wil langer verblijven in De Kim, kan dit?

Verlenging van uw verblijf is mogelijk indien de kamer beschikbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat het Zorgteam hier akkoord op geeft.

Mag mijn partner ook verblijven in het hotel?

Het hotel beschikt over een aantal 2-persoonskamers (ensuite of gezamenlijk op de kamer). Hier kunt u verblijven met uw partner of mantelzorger.

Moet ik een tafel reserveren in het restaurant van De Kim?

Voor gebruik van de dagelijkse maaltijden is het niet nodig om te reserveren. Als u bezoek wilt meenemen naar het restaurant verzoeken wij u vooraf te reserveren. In de zomer is reserveren ook aanbevolen, met name voor het terras.

Mag mijn huisdier mee naar Zorghotel De Kim?

Huisdieren zijn uitsluitend in uitzonderlijke gevallen toegestaan en als het hulphonden betreft. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij de directie via info@zorghoteldekim.nl 

Wat moet ik voor de zorg betalen?

De zorg die u in De Kim ontvangt valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed. De wijkverpleegkundige indiceert de zorg, zij kijkt samen met u welke zorg u nodig heeft. Heeft u een WLZ indicatie, dan is het belangrijk dat u dit ruim voor uw verblijf aangeeft zodat wij een onderaannemingsovereenkomst kunnen sluiten met uw huidige zorgaanbieder. Voor specifieke zorgaspecten kan het zijn dat uw aanvullende verzekering deze dekt. Dit wordt altijd vooraf met u doorgenomen.

Hoe word ik lid van WIK?

U kunt u in het hotel aanmelden tijdens uw verblijf en geniet dan direct van een korting. U kunt hier het aanmeldingsformulier invullen: https://www.wikvitaal.nl/lid-worden/

Tot slot kunt u altijd bellen met onze front office op 071-6340730.

Hoeveel korting krijg ik als ik lid word van WIK?

De korting hangt samen met het aantal jaren dat u lid bent van de vereniging WiK. De korting gaat in na 1 jaar lidmaatschap en loopt op van 30% tot 70% bij 15 jaar lidmaatschap of meer.

Wacht!

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het ons. Wij helpen je graag.

×
Herstelzorg na knieoperatie
Tijdens een knieoperatie wordt het versleten kniegewricht vervangen door een knieprothese. Hierdoor kunt u beter en pijnloos bewegen. Na de knieoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na heupoperatie
Nieuwe heup? Na de heupoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie-fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging. Zo leren onze fysiotherapeuten u om goed en soepel te bewegen en de dagelijkse handelingen zelf weer op te pakken.
Herstelzorg na schouderoperatie
Direct na de operatie kunt u terecht in ons zorghotel. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na voetoperatie
Om het hele lichaam te kunnen dragen, zijn de voeten nodig. Het herstel van een operatie aan de voet kan dan ook knap lastig zijn. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel zoals fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na een hand of pols operatie
U hebt een operatie aan uw hand of pols ondergaan. Voor een goed herstel is het van belang dat u na de ingreep rust houdt en bepaalde oefeningen doet. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na beroerte of hartinfarct
Na een beroerte of hartinfarct is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen. Onze fysiotherapeut helpt u hier graag bij. Daarnaast kan onze mental coach helpen bij het verwerken van deze vervelende gebeurtenis.
Herstelzorg na oncologische ingreep of behandeling
De herstelzorg van De Kim is ook gericht op het herstel van een behandeling tegen kanker, zoals chemotherapie. Onze diëtiste, mental coach en fysiotherapeuten helpen graag mee aan uw herstel.
Conditieopbouw vóór een operatie, ingreep of behandeling
Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.
Herstelzorg

De Kim is een zorghotel dat laag tot midden complexe zorg verleent. Dit is vergelijkbaar met de zorg van de wijkverpleging (thuiszorg). Het zorgteam van ons zorghotel bestaat uit een team van verzorgenden en verpleegkundigen die 24 uur per dag aanwezig zijn. Voor de nacht hebben wij een slaapdienst. Onze gasten kunnen bij calamiteiten via een alarmknop of een telefoontje te allen tijde de verpleging oproepen. Deze is dan binnen enkele minuten bij u op de kamer.

Revalidatiezorg

In zorghotel De Kim bieden wij revalidatiezorg.
Onze gasten kunnen voor deze zorg terecht bij onze fysiotherapeuten, de manueel therapeut en de ergotherapeut. Vanaf 2022 bieden wij ook acupunctuur en dry needling aan.

Mantelzorg & Respijtzorg

Zorghotel De Kim ontvangt regelmatig mantelzorgers met hun partners die tijdens het verblijf op adem komen. Het zorgteam van De Kim neemt de zorg volledig over van de vaak overbelaste mantelzorger. De regeling Respijtzorg maakt dit mogelijk. Onze medewerkers helpen mantelzorgers graag met het beantwoorden van vragen om een verblijf met respijtzorg mogelijk te maken.

Voor onze zorggasten nemen wij als zorghotel meer taken van de mantelzorger over. Zo verzorgt ons keukenteam de maaltijden, wassen wij naast het beddengoed ook uw kleding, wordt u kamer schoongemaakt door de afdeling huishouding en bieden wij u een luisterend oor en een helpende hand daar waar nodig.

Aanvullende zorg

Naast de fysiotherapeut biedt ons hotel ook aanvullende zorg en services aan, zoals voetreflextherapie en diëtiek. Onze mental coach, schoonheidsspecialiste, pedicure en kapper maken hier ook onderdeel vanuit. In het restaurant van het hotel kunt u creatieve workshops volgen en interessante lezingen of concerten bijwonen.

Preoperatieve zorg

Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties rondom of na een operatie kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.

Preventie zorg

Het doel van preventie is te zorgen dat onze gasten gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen. Ons zorgteam richt zich op zowel het gedrag van onze gasten als op de fysieke en sociale omgeving. Het zorgteam wordt hierin ondersteunt door de fysiotherapeut, mental coach, diëtiste en de ergotherapeut.

Vakantie(zorg)

Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op achtergrond kunt u ook bij ons terecht. Het is in Noordwijk heerlijk vertoeven in elk seizoen. Van uitwaaien in de herfst of winter tot relaxen op het strand in de zomer. Ons hotel ligt op nog geen 50 meter van het strand. Noordwijk aan Zee heeft een gezellig winkelgebied, op de weg ernaartoe komt u langs strandpaviljoens en terrassen.

Voetreflextherapie

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandeling die wordt toegepast bij (pijn)klachten, stress of een zwakke gezondheid. Hoe werkt het? Handen en voeten hebben reflexzones. Deze staan in verbinding met je organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels en worden tijdens de behandeling gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast zullen blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven.