Veelgestelde vragen

Welke zorg kan ik krijgen?
Zorg naar behandelingsniveau
Wanneer kan ik niet komen?
Wat kost een kamer?
Wat is er bij de kamerprijs inbegrepen?
Heeft u plek?
Zijn er bezoektijden?
Kan ik langer blijven?
Mag mijn partner hier overnachten?
Moet ik reserveren in het restaurant?
Mag mijn huisdier mee?
Moet ik voor de zorg betalen?
Hoe word ik lid van WIK en krijg ik korting?

 

Welke zorg kan ik krijgen?

De zorg laat zich het best omschrijven in de categorieën: gezond blijven en weer beter worden. Wij bieden verpleging en verzorging aan volwassen met een lichte zorgvraag. Is er complexe zorg nodig dan schakelen we een gespecialiseerd verpleegkundig team in, zoals een wondspecialist.

Zorg naar behandelingsniveau

Er zijn verschillende behandelingsniveaus in Nederland; Zorghotel de Kim biedt zorg op het niveau tussen de eerste- en tweede- lijn. Als algemene zorg afdoende is noemen we dat de eerste lijn. Het gaat onder meer om huisartsenzorg en fysiotherapie. Is er meer zorg noodzakelijk , dan noemen we dat de tweedelijn. Zorghotel De Kim staat tussen de eerste en de tweede lijn omdat we zorg én verblijf bieden, met een verpleegkundig en verzorgend team, huisartsen en fysiotherapeuten.

Wanneer kan ik niet komen?

We proberen altijd samen een oplossing te vinden maar we hebben wel een paar voorwaarden. Zo bieden we bijvoorbeeld geen infuustherapie en moet u ’s nachts redelijk zelfstandig zijn.

Wat kost een kamer?

Een herstelverblijf is inclusief maaltijden, zorg en extra services. U kunt hier uw kosten berekenen. Ook als vakantiegast. Er zijn verschillende kamertypen.

Wat is er bij de kamerprijs inbegrepen?

Voor een vakantieboeking is dat logies en ontbijt. Voor een herstelverblijf is dat inclusief de maaltijden, koffie & thee, de zorg en extra services

Heeft u plek?

Vaak wel maar niet altijd. Het zorghotel is regelmatig 100% bezet. Belt u daarom zo snel mogelijk als u weet wanneer u wilt komen.

Zijn er bezoektijden?

Nee. Wij zijn als een hotel georganiseerd. Bezoek kunt u zelf plannen.

Kan ik langer blijven?

Veel van onze gasten blijven langer. Meestal is een een verlenging mogelijk. Hoe eerder wij het weten hoe groter de kans dat het gaat lukken. Ook op dezelfde kamer.

Mag mijn partner hier overnachten?

Uw partner kan altijd bij u overnachten. Wij zetten dan een extra bed op de kamer. Een extra gast betaald voor de overnachting inclusief ontbijt.

Moet ik reserveren in het restaurant?

Als gast in ons zorghotel hoeft u nooit te reserveren. Heeft u gasten dan is het wel nodig om te reserveren.

Mag mijn huisdier mee?

Alleen hulphonden zijn toegestaan in verband met hygiëne in het zorghotel

Moet ik voor de zorg betalen?

Voor de basiszorg hoeft u niets te betalen. In de dagprijs is inbegrepen alle extra diensten , zoals de aanwezigheid van een verpleegkundige slaapwacht ’s nachts. Een deel van de verblijfskosten kunt u mogelijk vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend verzekerd bent. U kunt dat hier checken.

Hoe word ik lid van WIK en krijg ik korting?

Als WIK-lid krijgt u forse kortingen op een verblijf in Zorghotel De Kim. U kunt lid worden via de site van WIK maar wij hebben in De Kim ook inschrijfformulieren liggen.

Herstelzorg na knieoperatie
Tijdens een knieoperatie wordt het versleten kniegewricht vervangen door een knieprothese. Hierdoor kunt u beter en pijnloos bewegen. Na de knieoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na heupoperatie
Nieuwe heup? Na de heupoperatie kunt u terecht in Zorghotel De Kim. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel, zoals speciale revalidatie-fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging. Zo leren onze fysiotherapeuten u om goed en soepel te bewegen en de dagelijkse handelingen zelf weer op te pakken.
Herstelzorg na schouderoperatie
Direct na de operatie kunt u terecht in ons zorghotel. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na voetoperatie
Om het hele lichaam te kunnen dragen, zijn de voeten nodig. Het herstel van een operatie aan de voet kan dan ook knap lastig zijn. Wij bieden zorg en de faciliteiten die nodig zijn voor het herstel zoals fysiotherapie en hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na een hand of pols operatie
U hebt een operatie aan uw hand of pols ondergaan. Voor een goed herstel is het van belang dat u na de ingreep rust houdt en bepaalde oefeningen doet. Naast medische nazorg en fysiotherapie bieden wij ook uitgebreide hulp bij uw persoonlijke verzorging.
Herstelzorg na beroerte of hartinfarct
Na een beroerte of hartinfarct is het belangrijk om de conditie weer op te bouwen. Onze fysiotherapeut helpt u hier graag bij. Daarnaast kan onze mental coach helpen bij het verwerken van deze vervelende gebeurtenis.
Herstelzorg na oncologische ingreep of behandeling
De herstelzorg van De Kim is ook gericht op het herstel van een behandeling tegen kanker, zoals chemotherapie. Onze diëtiste, mental coach en fysiotherapeuten helpen graag mee aan uw herstel.
Conditieopbouw vóór een operatie, ingreep of behandeling
Het is belangrijk om zo fit mogelijk te zijn voordat u wordt geopereerd. Hierdoor wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u sneller. Met onze fysiotherapeuten kunt u werken aan uw conditie en kracht. Maar ook gezond eten is belangrijk als voorbereiding op een operatie. Onze diëtiste werkt samen met de chef-kok en helpt u bij het samenstellen van een dieet.