Positieve gezondheid

De Kim is er voor iedereen. Je verblijft in een gezonde en vitale omgeving, waarbij herstel en gezondheid niet alleen jouw drijfveer is, maar ook dat van ons. Wij helpen onze gasten in een vakantiesetting met datgene waar zij behoefte aan hebben. Denk hierbij aan fit worden voor of na een operatie of aan ontspanning en ontzorgen voor een overbelaste mantelzorger.

De gezondheidszorg blijft zich ontwikkelen en de visie op wat gezondheid is veranderd hierin mee. Een goed voorbeeld hiervan is Positieve Gezondheid. Dit was zo’n zeven jaar geleden een nieuw concept en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip dat op allerlei plekken in de gezondheidszorg wordt omarmd.

Positieve Gezondheid leeft; het ontmoet veel herkenning en zorgt voor verbinding tussen zorg en welzijn. Binnen de kaders van Positieve Gezondheid wordt gezondheid omschreven als: het vermogen van mensen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.

Een betekenisvol leven

Dit betekent dat gezondheid een dynamische en steeds veranderende situatie is. En ook dat er naast een gestelde (ziekte) diagnose toch ook een gevoel van gezondheid en kwaliteit van leven kan worden ervaren. Hierbij wordt niet de ziekte maar een betekenisvol leven centraal gezet. Preventie en de ontwikkeling van (meer) veerkracht is hierbij een belangrijk onderdeel evenals het behoud van eigen regie. Bij deze visie wordt de inzet van wetenschappelijk onderbouwde complementaire zorg steeds vaker als vanzelfsprekend ingezet.

In dit ‘nieuwe’ zorgconcept benadert de zorgverlener de persoon niet als patiënt of cliënt, maar als mens. Persoonsgerichte zorg is zorg die afgestemd is op iemands persoonlijke behoeften. Centraal staat de vraag: wat heeft deze persoon nodig om zich gezond en gelukkig te voelen? Zorghotel De Kim is ambassadeur van deze visie.

Verbeteren van uw gezondheid en vitaliteit

Het hotel, op steenworp afstand van het strand, is een prachtige plek met een zich ontwikkelend aanbod van zowel complementaire -als reguliere zorg. Zo kunnen onze gasten tijdens het verblijf kennis maken met nieuwe alsmede traditionele gezondheidsinterventies, welke ondersteuning bieden bij het in stand houden óf verbeteren van uw gezondheid en vitaliteit.

Gasten in het hotel kunnen terecht voor:

  • De Gezondheidscheck
  • A Taste of Mindfulness
  • Stoelyoga
  • Therapeutic Touch
  • Fysiotherapie
  • Voedingsadvies, dietiek en leefstijlcoaching
  • Acupunctuur
  • Massage
  • Mental coach

Blijf in contact
met Zorghotel De Kim!

Wees als eerste op de hoogte van onze arrangementen, uitbreiding van onze services en meer.

Door mij aan te melden, ga ik ermee akkoord dat Zorghotel De Kim mij e-mails stuurt met nieuws en aanbiedingen. Ik kan mij ten allen tijden afmelden. Ik heb de privacyverklaring van De Kim gezien.

Wacht!

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het ons. Wij helpen je graag.

×